Pagina's

zondag 31 mei 2015

Leuke kindermeubeltjes gespot!

Na aanleiding van mijn blog over het stoppen met de winkel leerde ik diezelfde week nog een heel aantal leuke mensen kennen!

Een daarvan was Marlies Peet van Studio M Peet een creatief brein net als ik die ook kindermeubels ontwerpt. En ook haar kindermeubelen zijn multifunctioneel!

Zo heeft ze hele leuke krukjes ontworpen in drie maten. Ze zijn verkrijgbaar in een kleur, in naturel en het allerleukste eentje met een verwisselbare top!
Doormiddel van een magnetische top kan je heel eenvoudig de uitstraling wisselen van de kruk.

De krukjes zijn degelijk in gebruik dus de kids kunnen er makkelijk mee rond sjouwen en qua design en kleurgebruik passen ze vrijwel overal en daar hou ik van!



vrijdag 29 mei 2015

Eigen poster collectie

Ik ben gek op posters dat is ook wel duidelijk te zien op mijn werkplek ;-) en dat inspireerde mij eigenlijk voor mijn eigen poster collectie.
Dus het idee in de groep gegooid en deze week zijn we er meteen mee aan de slag gegaan. Leuk ook om te ervaren hoe dit creatieve proces gaat! Weer heel wat anders dan kindermeubelen ;-)
Ik heb ook altijd precies in mijn hoofd hoe het eruit moet komen te zien, gelukkig heb ik mensen om mij heen die mij hierin volledig respecteren en zeeën van geduld hebben en me mijn gang laten gaan! En dan met name fotografe Linda Eibrink, zij weet precies in beeld te brengen wat ik in mijn hoofd heb! Fijn is dat :-) En ik vind het resultaat dan ook fantastisch! Al zeg ik het zelf ;-)


woensdag 27 mei 2015

Mooie herinneringen maken!


Het leven is erg betrekkelijk dat is mij het laatste jaar wel duidelijk geworden. Iedereen leeft continue in een sneltreinvaart, we willen alleen maar meer en meer en vergeten soms daarbij de dingen die er werkelijk toe doen! Vaak komen we er pas achter als het al te laat is.
 
Onlangs heb ik afscheid moeten nemen van mijn beste vriend. Gelukkig was hij twee weken daarvoor het weekend lekker bij ons geweest, het was een heerlijk weekend. Gas terug en met ons allen lekker genieten. Nu besef ik me pas dat we dat weekend hele mooie herinneringen hebben gemaakt.. Dankbaar voor het feit dat we dat weekend gehad hebben en verdrietig dat we dat nooit meer samen kunnen doen.
 
Het is zo belangrijk om mooie herinneringen te maken want soms is dat het enige wat je nog hebt en hoe mooi is het dan om die herinnering vast te leggen en er iets tastbaars van te maken.
 
Ik weet nog goed toen de oudste geboren werd dat ik overal foto's van maakte, bij de tweede was dat al een stuk minder en nu bij de derde helemaal minder. Stom eigenlijk want je kunt er zulke mooie dingen mee doen!
 
Van de twee jongens hebben we twee prachtige canvassen op de schouw staan, ik ben niet zo van de portret foto's maar via Cindysign kwam ik bij een fotograaf terecht die de jongens wel heel mooi heeft vastgelegd! En daar hebben we dus een canvas van laten drukken!
Onze Maylin, de jongste moet er ook nog aan geloven want van haar willen we natuurlijk ook zo'n mooie canvas op de schouw.
 
 
 
 
 
 
Wat ik al wel van hun heb is een geweldig fotobehang in onze hal met een spontane foto van hun drietjes samen. En zo'n mooie herinnering hoeft niet eens duur te zijn, je hebt al een canvas schilderij vanaf 7 euro! Doordat  het zo betaalbaar is, is de drempel ook laag om er eens iets heel anders mee te doen. Zo kun je naast eigen foto’s ook afbeeldingen van internet vergroten en deze laten afdrukken op canvas of een schilderij voor de kinderkamer maken. Er is van alles mogelijk en wanneer je er op uitgekeken bent bedenk je toch gewoon weer wat nieuws…
 
Ook ben ik gek op quotes, als je daar een afbeelding van hebt kan je die ook op canvas laten drukken, leuk om te combineren met posters op een wand. Op die manier krijg je verschillende dieptes en wordt het geheel lekker speels! En een collage op canvas is ook wel heel erg leuk!
 
 
Ideeën genoeg, ga dus maar heel veel mooie herinneringen maken!
 
Liefs,
 
Mignon

donderdag 21 mei 2015

It's Give away time!

Het is Give away time! :-)

Met ons kinderlabel Bedhuisje zijn we flink aan de weg aan het timmeren, we hebben inmiddels al een heel aantal verkooppunten in Nederland en we gaan binnenkort zelfs de grens over!

Om dit te vieren en ook om nog meer bekendheid te krijgen gaan we wat weggeven, wat zeg ik? We gaan meerdere items weggeven! Een kledingrek, een bureautje en een Bedhuisje!
En hoe meer je ons volgt hoe meer kans je maakt! ;-)

Op ons Instagram account geven we namelijk een kledingrekje en een bureautje ter waarde van € 180,- weg en zodra we de 1000 volgers hebben bereikt op de Facebook pagina dan gaan we een Bedhuisje verloten ter waarde van 395,- onder al deze facebookpagina volgers!

Wat moet je hiervoor doen?

Om kans te maken op een bureautje of kledingrekje:
Deel een van onderstaande foto's met de  hashtag #bedhuisjegiveaway op Instagram en volg @mignonvandebunt en laat weten welke je het liefste wilt en in welke kleur.
Op zaterdag 13 juni maken we de winnaar bekend!

Om kans te maken op een Bedhuisje:
Volg de Facebookpagina van Bedhuisje en de Facebookpagina van Mignon.
Bij 1000 volgers op de pagina van Bedhuisje  wordt het huisje  verloot onder alle volgers.
Als je het bericht van deze Give away deelt op facebook maak je zelfs 2x kans!




Succes! X Mignon

woensdag 20 mei 2015

Rolf Benz

Als interieurontwerper en stylist ben ik redelijk op de hoogte van design merken, redelijk want ik pin me er niet op vast. Hoewel ik natuurlijk een aantal grote favorieten heb ben ik juist ook altijd op zoek naar de onbekende nog niet gevestigde designers omdat die vaak een nieuwe invalshoek benaderen of juist iets van vroeger in een bijzonder nieuw jasje weten te steken.

Maar als je het dan over een gevestigd merk hebt dan is het bijvoorbeeld wel Rolf Benz. Met name bekend om zijn bankstellen en in de jaren 60 zeer vernieuwend doordat hij als eerste met een elementen bank op de markt kwam! Ja hij was de eerste ;-) Hij brak met de standaard opstelling en maakte het mogelijk de zitelementen flexibel te kunnen gebruiken en te combineren. Inmiddels meer dan 50 jaar later is dit bankstel ' de Addiform' nog steeds modern en tijdloos!
 

Maar mooie bankstellen maken is niet het enige wat ze bij Rolf Benz goed kunnen, prachtige meubelen en accessoires behoren ook tot het assortiment. Zo mocht ik zelf onlangs kennis maken met Poef 953. Een mooi vorm gegeven poef gemaakt van 100% wolvilt.
 

De poef heeft leuke ronde vormen en door het naadwerk en de knopen een erg leuk design! Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren maar de donkergrijze is toch wel mijn favoriet! Deze kleur past perfect in onze woonkamer en is lekker tijdloos. Op zichzelf staat hij al mooi te zijn maar praktisch is hij zeker ook! Door zijn vormgeving pakken de kids hem ook makkelijk op en is het een dankbare bijzetter op welke plek dan ook in huis!
Ik gok een designklassieker in de dop!

X Mignon


 
 



 


zaterdag 16 mei 2015

Maatwerk

Ik ervaar tijdens mijn werk regelmatig dat maatwerk enorm onderschat wordt.

Men denkt vaak dat het te duur, te ingewikkeld of niet nodig is.
Ik ben zelf een groot fan van maatwerk. Waarom?
Door middel van maatwerk kan je optimaal gebruik maken van de ruimte, de ruimte optisch beïnvloeden en eventueel verschillende functies inpassen in één meubel.

Daarnaast kan je met maatwerk sommige negatieve en storende plekken in je woning omzetten naar iets positiefs en functioneels.

Ideaal dus! En toch kiezen we vaak nog wel gewoon voor de standaard meubels...gewoon omdat het de makkelijkste weg is.
Maar een maatwerkmeubel is echt niet altjd duurder en daarbij is een maatwerkmeubel vaak nog veel duurzamer want er is beter over nagedacht en gaat daardoor veel langer mee. Het creëert rust en je maakt optimaal gebruik van de ruimte!
Dubbel winst dus!

Onlangs heb ik een project afgerond waar we veel gebruik hebben gemaakt van maatwerk.Van eenvoudige wandplanken om de ruimte optisch breder te laten lijken en de haard aandacht te geven tot een tv meubel waarin diverse functionaliteiten verwerkt zijn.
Hieronder een aantal voorbeelden van dit project.

De schappen naast de haard verbreed de ruimte optisch en vestigen de aandacht op de haard

De linkerkast is de originele meterkast, de rechter is een maatwerkkast die nu dienst doet als garderobe. Daartussen een bergkast voor shawls, handschoenen e.d.

Strakke maatwerk kastenwand op kantoor
Maatwerk tv kast met daarin de verschillende apparatuur verborgen, de kast is tevens verrijdbaar.

donderdag 14 mei 2015

Schommelen maar!

We hebben hem inmiddels al weer een jaar hangen, onze schommel. Als kind al was ik gek op schommelen, uren heen en weer zwieren en je gedachten helemaal laten gaan, het gevoel van vrijheid en in fantasie vloog je net zo hoog als de vogels.

Zoals je al in eerdere blogs hebt gelezen zijn we al een tijdje bezig met een flinke verbouwing bij ons thuis. Er is een heuse bovenverdieping bijgekomen met een trap en vide daarnaartoe.
Ik wil er nog wel eens op los fantaseren wat er toch wel niet allemaal mogelijk is en zo liep ik op een avond door onze hal...die best heel erg groot is...en kreeg ik een hele leuke ingeving! EEN SCHOMMEL!!!

Er is ruimte genoeg voor een schommel in onze hal! Leuk voor de kids zodat ze met slecht weer lekker binnen in de hal kunnen spelen.
En natuurlijk ook leuk voor mezelf zodat ik geheel anoniem als de kids naar school zijn met de deuren op slot heerlijk kan gaan schommelen en net als vroeger mijn gedachten kan laten gaan!

Met een beetje lood in de schoenen het idee voorgelegd aan manlief (hij ziet me weer aankomen)....en wat denk je....hij was enthousiast!
Zo enthousiast zelfs dat ik nog diezelfde week voor mijn verjaardag de schommel kreeg...(of althans een touw en een plank wat uiteindelijk schommel moest worden) en de schommel na een paar dagen al hing!

De kids vinden het geweldig..en mama ook ;-). Ideaal en natuurlijk ook wel een voorrecht want tja niet iedereen heeft natuurlijk de ruimte om binnen een schommel op te hangen.

Met de schommel is project hal ook meteen van start gegaan, de hal wordt gedeeltelijk het domein van de kids. Onder de trap hebben ze hun eigen speel en knutselhoek en kan Jonah zijn verzameling beestjes kwijt. Nu nog de hal behangen en verven en dan is dat project ook eindelijk helemaal klaar!




zondag 10 mei 2015

Zondagmiddag kriebels

Daar zit je dan zondagmiddag in je eigen woonkamer, de laatste weken door de drukte met het verhuizen van de spullen van de winkel en alles op een rijtje te zetten amper tijd gehad om het huis aan kant te houden en daarbij stonden ook overal spullen van die verhuizing met als gevolg een grote bende en kids die daar dankbaar gebruik van maken ;-)

Dat betekende opruimen dus! Echter ga je dan ook meteen kritisch kijken naar je huis...althans ik wel ;-) Een aantal weken geleden hadden we al een heel gaaf nieuw behangetje op de wand geplakt. Eentje die al een hele poos op mijn verlanglijstje stond!

Heel anders als wat we hadden maar ik vind hem zo mooi! Het is het behang van Garbo and Friends in een grijsgroen met kopergoudkleurige bedrukking van eikentakken, uiltjes en eekhoorntjes. Een beetje sprookjesachtig.
Echter is door die spontane behangactie geen rekening gehouden met de andere kleuren op de wand en paste de wand totaal niet bij het behang. Dat moest dus anders!

Na een dagje werken voor Flexa maar meteen een emmertje kleur laten mengen voor mezelf en voila manlief was zo aardig om in een middagje de wand te schilderen.
Ik ben er superblij mee! Het is een blauw,groen, grijze kleur die ook perfect staat bij ons nieuwe tvmeubel van underlayment.
Meteen even wat verse bloemen uit de tuin gehaald voor in huis en voila de rust is wedergekeerd ;-)

Ik denk dat goud het nieuwe koper gaat worden de komende tijd dus heb meteen maar bijpassende kussens besteld... Alleen komen die pas eind mei binnen :-(
Nog heel eventjes geduld dus ;-)

Oja en het behang kan je bestellen bij mijn voormalige webshop >>>>>>>>>

Fijne zondag!

Liefs,  Mignon




zaterdag 9 mei 2015

Rust komt langzaam terug

De rust begint hier heel langzaam weer terug te keren na het sluiten van de winkel en het stoppen met de webshop. Nog wel druk met vanalles af te ronden voor de overdracht maar thuis is alles weer grotendeels aan kant en de hele administratie begint langzaam ook weggewerkt te worden.
Ik heb ook steeds meer het gevoel dat ik er echt goed aan heb gedaan en dat is fijn!

Langzaam komt de focus op de studio ook steeds meer terug en kan ik ook al weer aan de slag met een aantal nieuwe projecten.
Ook krijgen de plannen voor een nieuwe website voor de studio steeds meer vorm en is Linda (mijn vaste huisfotograaf :-)) alle afgeronde projecten aan het langs gaan om deze vast te leggen.

Bij ons thuis maakte ze onder andere ook de volgende foto's van mijn werkplek, een plek waar ik nu natuurlijk veel te vinden ben, de afgelopen weken was het daar een complete chaos na de verhuizing van de spullen uit de winkel maar inmiddels is alles op plek.
Het is een fijne plek geworden met mijn favoriete quotes aan de muur en de hangstoel waar ik graag even lekker in hang om een tijdschrift of een vakblad te lezen.

X Mignon