maandag 27 juni 2011

Onze binnenkijker & interview :-)

Wie: Mignon van de Bunt – Hendriks (30, interieurstyliste) en Erik van de Bunt (32, winkelinrichter & Hovenier), Joshua (7) en Jonah (acht maanden).
Waar: in een verbouwde woning uit 1880 grenzend aan paardenstallen in een klein dorpje in de Achterhoek.

Toen Mignon acht jaar geleden deze woning kocht, stond er niet meer dan een bouwval. De interieurstyliste wist echter wel raad met de mooie ruimte, die direct grenst aan de paardenstallen achter het huis. Stapje voor stapje werd de woning aangepakt, en eigenlijk is hij nog steeds niet af. Mignon: “Nu wonen en werken we nog alleen op de begane grond, maar onze volgende wens is het bij de woning betrekken van de eerste etage. Het is een grote klus, waar we onze leefoppervlakte enorm mee zouden vergroten.” Vooralsnog genieten Mignon en Erik met hun gezin van een fijne lichte woonkamer, een grote keuken met doorkijkhaard, twee slaapkamers en een flinke tuin die uitzicht biedt op de weilanden om hen heen. Mignon: “Het is fijn wonen, zo buiten. De school is dichtbij en voor boodschappen pakken we gewoon de auto. We weten eigenlijk niet beter.” Als interieurstyliste is Mignon eigenlijk altijd met haar interieur bezig. Opvallend is dat het hele huis – zelfs de babyhoek in de ouderslaapkamer en de kamer van Joshua – is uitgevoerd in een en dezelfde stijl. Mignon: “Ik houd van wit- en grijstinten, en heb dit overal in huis doorgevoerd. Door je huis consequent in te richten in een bepaalde stijl, lijkt het veel ruimer. Ook bij opdrachtgevers probeer ik dit basisprincipe zoveel mogelijk door te voeren. Net als het gegeven dat je in een klein huis beter een aantal grote meubels neer kunt zetten dan veel kleine. In tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken, maken meerdere kleine meubels een niet al te grote woning juist vaak drukker en dus nog kleiner.”
Mignon met Jonah in een authentieke schommelstoel van HK Living die ze in haar eigen webshop verkoopt, op de voorgrond de van een pallet gemaakte salontafel. De gehaakte poef kocht Mignon komt uit de collectie van Barbaramets.nl, de lamp is van het label It’s about Romi. Erik moest eerst wennen aan dit behang uit de collectie van 101 Woonideeën (te koop bij Praxis), maar Mignon zette door en met succes: ook Erik vindt het patroon nu prachtig. De kussens maakte Mignon zelf door een gehaakt kleedje op de hoes te naaien. Een beauty: het schilderij op de achtergrond. Mignon liet het maken door de eigenaresse van Mijnwebwinkel.nl/winkel/zemz, die dergelijke kunstwerken in opdracht maakt.
De favoriete plek in huis is wat Mignon betreft de tafel. Mignon: “Ik zit hier vaak te werken, terwijl Joshua naast me zit te knutselen. De kast naast de tafel biedt plaats een de computer, opbergmappen en andere paperassen. Mignon kocht de kast bij de Gamma en verfde ‘m in de prachtige matte grijstint ‘Persian Grey’ van Painting the past. De kroonluchter is van de Gamma; de lampenkapjes zijn van HK Living en geven de lamp een heel eigen uitstraling.
Bijzonder: een opvallend strakke keuken in het authentieke huis. Mignon: “Het is juist leuk om verschillende stijlen te mixen tot een heel eigen, nieuwe woonstijl. Ik vind in de keuken juist het contrast tussen de strakke keuken en de ruwe bakstenen muur en de oude, geoliede vloerdelen van eiken erg mooi.” De haard vormt een prachtige, sfeervolle verbinding tussen de keuken en woonkamer. Handig is de ruimte tussen muur en haard die ontstond; hier bewaart Mignon haar vele tijdschriften.
Ook de slaapkamer is ingericht in wit- en grijstinten.
Jonah kreeg zijn eigen hoek in de ouderslaapkamer. Geen felle kleuren voor Jonah, maar ook hier alles in diezelfde wit- en grijstinten.
Het bed van Joshua is gemaakt door Erik, die ontzettend handig is. Het ontwerp is van Mignon afkomstig. Mignon: “We misten opbergruimte, nu heeft Joshua dankzij dit bed toch voldoende ruimte voor een bureautje en om te spelen.”
Prachtig in de badkamer is het vrijstaande bad, heel handig is de kapstok. Mooie hamamdoeken die perfect staan in de sfeervolle badkamer. Deze handdoeken zijn te koop in de webwinkel van Mignon. Voor Mignon geen strak badkamermeubel voor in de badkamer, maar een oud kastje dat gevuld is met de mooiste accessoires.

Woonbladen vormen voor Mignon weliswaar een inspiratiebron, maar ze probeert overal haar eigen draai aan te geven. Mignon: “Een interieur in een woonblad kan er prachtig uitzien, maar dit wil niet zeggen dat het ook bij jou thuis mooi staat. Ik vind het heel belangrijk dat een interieur ook echt bij de bewoners past.” Zelf bedachte en persoonlijke woonaccessoires geven een huis natuurlijk een heel eigen uitstraling. Zo maakte Mignon (met een beetje hulp van Erik) van een eenvoudig pallet een hippe, handige salontafel. Volgens Mignon is het de kunst om met een ander oog naar bestaande voorwerpen te kijken. “Met een beetje fantasie ga je dan heel andere, nieuwe producten zien. Het is natuurlijk vooral leuk als niemand anders ze heeft… Ik heb altijd zoveel ideeën; soms word ik er helemaal dol van.”

Magazine Woonwens Mei 2011

Tekst: Natascha Klootsema (www.zinproducties.nl) Foto’s: Denise Keus (www.denisekeus.nl)

Geen opmerkingen: